Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Σκληρές αντι-αθλητικές αλήθειες

http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=47979



Ο αθλητισμός, σφηνωμένος ανάμεσα στον πολιτισμό και στην πολιτική, αναζητεί χώρο ελεύθερης ανάπτυξης, όπου δε θα πρόκειται για εξιδανίκευση μονομαχίας ή για υποκατάστατο οικονομικών «συγκρούσεων».

Γ. Πανούσης

ΠΡΟΛΟΓΙΚΑ
Η γεύση του παιχνιδιού είναι πιο παγκόσμια από τη γεύση του ψωμιού (Emile Borel). Όμως η βία, το ντόπινγκ (φαρμακοδιέγερση), το ψευτοθέαμα, το στημένο παιχνίδι, ο οργανωμένος φανατισμός και η ανοργάνωτη εκλαΐκευση έχουν αλλοιώσει την έννοια και το περιεχόμενο του «παιχνιδιού». Η βία έγινε πιο ορατή από την αθλητική ιδέα και η (συλλογική ή ατομική) επιθετικότητα πιο σημαντική από το αποτέλεσμα.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών 2013

Από τη Δευτέρα 21 έως και την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου διαρκεί η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων μετάθεσης για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε του υπουργείο Παιδείας.

Αιτήσεις-έντυπα για μεταθέσεις εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας 2013




Για τα έντυπα-αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας 2013 πατήστε ΕΔΩ

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Τι αλλάζει στο χάρτη μεταθέσεων των εκπαιδευτικών;

Αναγκαίος κρίνεται ο επανακαθορισμός του χάρτη μεταθέσεων για τοςυ εκπειδευτικούς σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας.
Ο υφυπουργός Παιδείας, Θ. Παπαθεοδώρου, σε δηλώσεις του προς την κρατική τηλεόραση, σχετικά με τον επανακαθορισμό των περιοχών μετάθεσης των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αν αυτός κρίθηκε αναγκαίος για σημαντικούς λόγους, τόνισε:

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Εισαγόμενος μεσσιανισμός


Εισαγόμενος μεσσιανισμός

Tου Kωστα Λεονταριδη

«Ουκ επ’ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος». Η ευαγγελική ρήση, σύμφωνα με μια θεολογική ερμηνεία, υποδηλώνει ότι εάν θέλει ο Θεός, ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει και χωρίς τροφή. Η φράση αποδίδεται στον Ιησού Χριστό, ο οποίος βρισκόταν στην έρημο και μετά νηστεία 40 ημερών δέχθηκε την επίσκεψη του Σατανά, ο οποίος Τον παρακίνησε να μετατρέψει τις πέτρες σε άρτους. Ο διάβολος, βέβαια, πήγε από εκεί που ’ρθε. Σε ελεύθερη απόδοση, η φράση προβάλλει την αναγκαιότητα και της πνευματικής τροφής, η «ποιότητα» της οποίας είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Αντιθέτως, ευκολοχώνευτη αποδεικνύεται διαχρονικά η εφαρμογή της ρωμαϊκής φράσης «panem et circenses», άρτος και θεάματα, σαν δύο αλληλοσυμπληρούμενα απαιτούμενα, σε μεγάλο βαθμό υπό την κρατική σκέπη και στρατηγική.

Μεσσιανισμός και ολοκληρωτισμός

Βλέποντας , έκπληκτος, το βίντεο με τους Κορεάτες να κλαίνε για το θάνατο του «ηγέτη» τους Κιμ Γιονγκ-Ιλ, σκέφτηκα ομοιότητες και διαφορές με τον μεσσιανισμό του δυτικού κόσμου και μάλιστα σε «δημοκρατικά καθεστώτα». Τα δείγματα δεν είναι λίγα από τις συναυλίες του Έλβις σε παλιές δεκαετίες , τις αντιδράσεις των οπαδών στα γήπεδα ως τα κλάματα χαράς των οπαδών του ΠΑΣΟΚ πριν δύο χρόνια.