Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Το κείμενο-μανιφέστο των Γάλλων διανοούμενων για την Ελλάδα


Η  γαλλική  “Liberation”  της Τρίτης 21 Φεβρουαρίου  δημοσίευσε ένα σημαντικό  κείμενο αντιμνημονιακής συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό και ενάντια στις ισοπεδωτικές  πολιτικές που με αφετηρία την Ελλάδα προβλέπεται να επεκταθούν σε όλη την Ευρώπη. Συνυπογράφεται από κορυφαίους γάλλους στοχαστές- μεταξύ των οποίων ο Μπαντιού, ο Μπαλιμπάρ, ο Νανσύ,  ο Ρανσιέρ,  η Μπάρμπαρα Κασσέν,  ο Μισέλ Σουριά, ο Ντιντί -Υμπερμάν,ο Ρογκοζίνσκι,  κ.ά.  Κινητοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Ελληνικού περιοδικού αληthεια που τους πρότεινε και το κείμενο για συνυπογραφή.  Το κείμενο θα δημοσιευτεί και στην “Guardian”  και στο ιταλικό “Μανιφέστο” .

Το κείμενο που υπέγραψαν οι Γάλλοι διανοούμενοι αναφέρει τα εξής:

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙΠΟΙΗΣΗ - ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

του Νόαμ Τσόμσκι  

Μία από τις συνέπειες της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας είναι η ανάδειξη των κρατικών θεσμών που υπηρετούν τα συμφέροντα της υπερεθνικής οικονομικής εξουσίας. Μια άλλη είναι η εξάπλωση του τριτοκοσμικού κοινωνικού μοντέλου των δύο ταχυτήτων και στο βιομηχανικό κόσμο. Πρωτοπόρες σ’αυτήν την εξέλιξη είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες (λόγω της ασυνήθιστης δύναμης και ταξικής συνείδησης που έχει σ’αυτή τη χώρα ο επιχειρηματικός τομέας• οι Αμερικανοί επιχειρηματίες κατάφεραν ν’αποφύγουν το κοινωνικό συμβόλαιο που οι εργατικοί αγώνες επέβαλαν σε άλλα μέρη).

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τι αλλάζει στο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ 
01/01/2012 www.inews.gr 


Νέα πρόταση για τα προγράμματα σπουδών στο λύκειο αλλά και το
εξεταστικό σύστημα εισαγωγής κατατέθηκε σήμερα στο υπουργείο Παιδείας στη διάρκεια της διακομματικής επιτροπής για το νέο λύκειο και το τεχνολογικό λύκειο.