Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ 2012

Τελικά τη Δεύτερα το μεσημέρι θα έχουν αναρτηθεί στα λύκεια της χώρας οι βαθμολογίες των πανελλαδικών.

Οι τελικοί έλεγχοι αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί άμεσα και τη Δευτέρα (25/6)  εκτός απροόπτου- θα αναρτηθούν οι σχετικοί πίνακες στα σχολεία.


Ήδη είναι έτοιμη σχετική εγκύκλιος της υπουργού Παιδείας Ευφ. Κιάου προς τις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός αναφέρει ότι η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως αύριο το απόγευμα ώστε μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, όλα να είναι έτοιμα και τη Δευτέρα το μεσημέρι να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες στα λύκεια.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει αρχίσει να "τρέχει" η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων, η οποία λήγει στις 5 Ιουλίου.
Αυτό θα καθορίσει και την πορεία των βάσεων.
Οι υποψήφιοι εκτός από τους πίνακες στα σχολεία του, θα μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Το σημαντικό από εδώ και πέρα είναι ότι μέχρι και τις 5 Ιουλίου θα πρέπει όλοι οι μαθητές να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο μέχρι τις 5 Ιουλίου μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων.
Επίσης, εντός των επόμενων ημερών θα δοθούν στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία των γραπτών επιδόσεων για τους υποψηφίους οι οποίοι πήραν μέρος στις εξετάσεις.
Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις 2012  μετά την αποτυχία στη Φυσική και στα Μαθηματικά, θέλουν πτώση των βάσεων  στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Φυσικομαθηματικές Επιστήμες) και το 4ο (Πολυτεχνικές Σχολές), θα ξεπεράσει και τα 500 μόρια, μετά από στατιστικό δείγμα 20.000 γραπτών.
Τα θέματα-φωτιά που μπήκαν στα Μαθηματικά, αλλά και ο «τιτανικός» της Φυσικής «καίνε» πλήθος υποψηφίων, οι οποίοι υπολόγιζαν να μπουν στα πανεπιστήμια με μεσαίες βαθμολογίες! Ακόμη και οι αριστούχοι πιέστηκαν τόσο πολύ, που το 19,5 γίνεται 18 και 17,5!
Αντίθετα, σταθερές βάσεις στα ίδια με τα περσινά επίπεδα για το 1ο (Ανθρωπιστικές και Νομικές Επιστήμες) και το 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Ιατρικές και Παραϊατρικές Σχολές), ενώ το 5ο Πεδίο (Σχολές Οικονομίας και Διοίκησης) δείχνει να επηρεάζεται μάλλον πτωτικά.
Ντίνα Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου